From the blog

Nu står det klart är det är David Batra som blir årets julvärd i SVT. Något som tittarna har delade åsikter om.

Julvärden är i SVT är en tradition som sträcker sig långt tillbaka i tiden och som blivit en självklarhet för de allra flesta svenskar under julafton.

Det är ett uppdrag som flertalet folkkära profiler axlat.

Nu står det klart att årets julvärd blir komikern David Batra.

David Batra är julvärd 2023

”David Batra, folkkär tv-personlighet, författare och komiker är årets julvärd på SVT. Klockan 15.00 tar han plats i julstudion för att tända det magiska ljuset och sedan sällskapa tv-tittarna genom hela julaftonskvällen,” skriver kanalen i ett pressmeddelande.David Batra i ”Talang”. Foto: TV4© Tillhandahålls av Nöjeslivet

Det ärofyllda uppdraget är något som profilen utan tvekan ser fram emot.

– Det känns både lustfyllt och lite pirrigt att få hedersuppdraget att vara svenska folkets kompis på självaste julafton. Jag har tillbringat en stor del av mitt liv på stå-upp scenen och nu får jag äntligen gå upp på julens största scen och sitta ner hela kvällen, säger han i ett pressmeddelande.

Tittarnas reaktioner

Även många tittare verkar nöjda med kanalens val, och delar nu med sig av sina tankar i Newsners kommentarsfält på Facebook.

”Så kul! Så bra val”

”Hurra vad bra, han blir jättebra.”

”Blir mycket bra”

”Vilket bra val, lycka till David”

Men det finns även några få som kritiserar valet.

”Katastrof,” skriver en person och en annan kommenterar: ”Nej tack”.

”Skämt? Mörk och Batra dåliga val,” kommenterar en tredje.

https://www.msn.com/sv-se/noje/entertainment/tittarnas-h%C3%A5rda-kritik-mot-david-batra-d%C3%A4rf%C3%B6r-s%C3%A5gas-han-som-julv%C3%A4rd-katastrof/ar-AA1jTHad?ocid=msedgntp&cvid=194cea30e7814bf79ea1524b18084f28&ei=6

Have your say

Hoppa till verktygsfältet