About us

Radio Ayeneh är nyhetsorganet för Idrott och kulturföreningen Ayeneh en opolitisk, icke religiös och obunden radiostation som grundades med idén att kunna ge information om först och främst Sverige och vad som händer i samhället. Programmet är en nyhetbaserad och alla nyheter från hela världen behandlas lika när det gäller värdet. Olika delar i programmet är nyheter om sport, kultur, ekonomi, medicin, senaste forskning och coolaste musiken från hela världen.
Programmet har olika innehåll beroende på dag, nyhetsflöde och programledare. Innehållet på programmen vänder sig till persisktalande i Sverige som kommer från olika länder så som Iran, Afghanistan, Tadjikistan, och Azerbaijan och många svenskar som har lärt sig språket av eget intresse, arbete eller på grund av familjeförhållandet. Radioayeneh sänds alla dagar i veckan och programmet sänds samtidigt via Internet till hela världen och efter varje programm finns det möjlighet att lyssna på arkiven som alltid finns tillgänglig tills nästa dag och nytt programm som ersätter det gamla.

Alla ansvariga i RadioAyeneh är Högskoleutbildade i Sverige och med mångårig erfarenhet av att jobba med radioprogram och med egna intressen som präglas i olika former av programidéer.Det gör att RadioAyenehs lyssnare som har olika smaker kan hitta det de gillar och strävar efter.2008 valdes Radio Ayeneh som bästa utländska radioprogram i Sverige och Farzad till bästa utländska programledare. I Sverige bor ca 100000 Iranier var av ca 25000 i Stockholm. Bland lyssnarna kan man väldigt lätt identifiera unga som följer nyheterna och vill vara uppdaterad med senaste informationen som vi erbjuder med hjälp av våra medarbeatre runt om i världen. Det finns också lite äldre lyssnare som kanske har lite svårt med språket och får nästan all information de behöver för dagliga livet och lite till.
Programmet sänds varje dag och under programmets gång har lyssnarna möjlighet att kunna kommunicerar med studion med hjälp av Telefon, Internet SMS och webbkamera.
Våra sändningstider är:
Måndag till Torsdag  mellan 06:00 till 11:00 och 15:00 till 06:00 dagen efter

Fredagar: 06:00 till 11:00 och 15:00 till 14:oo på Lördag Lördagar: 15:00 till 11:00 på Söndag

Söndagar: 18:00 till 06:00 på Måndag
www.radioayeneh.se

Tel:      08 – 733 14 14  &  08 – 733 15 15

Mobil: 073 – 872 93 63  &  073 – 87 AYE NE

 

Hoppa till verktygsfältet