From the blog

Regeringen presenterade i SvD Debatt i dag en proposition till riksdagen med förslag om att kunna återkalla uppehållstillstånd i fler fall.

Propositionen är ett svar på en ökad migrationsrelaterad hotbild och innehåller skärpningar av lagstiftningen om säkerhetsärenden enligt utlänningslagen.

Migrationsminister Maria Malmer Stenergard, tillsammans med representanter från Tidöpartierna, uttrycker att detta är ett steg mot ett mer ändamålsenligt regelverk.

Förslaget inkluderar även skärpta regler för hanteringen av främlingspass och möjligheten att återkalla dessa på grund av säkerhetshot.

Säkerhetspolisen (Säpo) har identifierat en ökning av personer som invandrat till Sverige och som bedöms utgöra ett säkerhetshot.

Detta har lett till en rekordhög mängd invändningar från Säpo mot beviljande av svenskt medborgarskap. Under 2019 gjordes 147 erinran, och redan i oktober i år har siffran överstigit 600.

Erinran kan inkludera allvarlig brottslighet, extremistiska sympatier, misstankar om krigsbrott, eller kopplingar till främmande makt.

https://www.msn.com/sv-se/nyheter/other/regeringen-vill-kunna-%C3%A5terkalla-fler-uppeh%C3%A5llstillst%C3%A5nd/ar-AA1jwfk4?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=9d7c308cd8a0464fd0da10ad2e3324f0&ei=18

Have your say

Hoppa till verktygsfältet