From the blog

Regeringen och Sverigedemokraterna vill att nyanlända inte omedelbart ska få tillgång till alla ersättning och bidrag på samma sätt som svenska medborgare.

De fyra partiledarna skriver på DN Debatt att nyanlända i stället ska behöva kvalificera sig till detta ”genom att steg för steg integreras och arbeta”. De skriver vidare att regeringen tillsätter en utredning av hur kvalificeringen ska utformas.

” I takt med att man arbetar, betalar skatt och har permanent laglig bosättning ska man sedan kunna kvalificera sig, det vill säga få ta del av de förmåner som fullt ut kommer med medborgarskapet. Utöver arbete kan också godkänt deltagande i kurser i svenska och samhällsorientering bli en grund för att få ta del av förmåner och bidrag”, skriver partiledarna.

Det nya kravet ska ”stärka drivkrafterna att integreras för de över 400 000 vuxna icke-europeiska medborgare som i dag bor i Sverige”.

https://www.msn.com/sv-se/nyheter/inrikes/nyanl%C3%A4nda-ska-kvalificera-sig-till-v%C3%A4lf%C3%A4rden/ar-AA1iwkR0?ocid=msedgntp&cvid=65a0054288554c97a1404f1b49750a4a&ei=7

Have your say

Hoppa till verktygsfältet