From the blog

Paris har drabbats av en insektskris, vägglöss har invaderat staden. Problemet har vuxit under flera års tid men är nu så stort att regeringen tagit upp kampen mot skadedjuren.

– Det är ett helvete när någon hamnar i det här, säger Paris vice borgmästare Emmanuel Grégoire.

Under sommaren vittnade biobesökare om vägglöss inne i salongerna. Och i veckan togs ett tåg på metrolinje 8 ur trafik efter att en tågförare sett vägglöss ombord. Lokala myndigheter, företag och boende kämpar nu med att bli av med vägglössen.

– Ingen är säker. Du kan få dem var som helst, ta med dem hem och inte märka dem för än de har förökat sig och spridit sig, varnade vice borgmästare Grégoire på X.

Vill se specialgrupp mot vägglössen

Efter att nästan helt förvunnit under 1950-talet är vägglössen nu tillbaka – mer resistenta mot kemiska behandlingar, skriver the Guardian.

Paris ska stå värd för OS nästa år och stadens stadshus har vänt sig till regeringen för hjälp. Tidigare i veckan skrev flera representanter till premiärminister Élisabeth Borne och önskade en specialgrupp för att få bukt med problemet.

I nästa vecka samlar transportminister, Clement Beaune, företrädare för olika reseföretag för att ”informera om åtgärder och hur man kan göra mer för att värna resenärer”, skriver han på X.

Se vägglössen i Paris lokaltrafik och hör boende om krisen som drabbat huvudstaden i klippet ovan.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/vaggloss-har-invaderat-paris-ett-helvete

Have your say

Hoppa till verktygsfältet