From the blog

Tidigare i augusti kallade klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) till en pressträff där hon förklarade regeringens nya linje: att minst tio nya kärnreaktorer krävs fram till 2040-talet. Nu rapporterar Aftonbladet att uttalandet dragits tillbaka och att det pressmeddelande som skickades ut tagits bort från regeringens hemsida.

På pressträffen sa ministern att ny kärnkraft motsvarande minst tio konventionella reaktorer behöver tas i drift om Sveriges förväntade, fördubblade elbehov ska kunna säkras.

– Analysen som hon gjorde vilar inte på något, säger en källa på regeringskansliet till tidningen som konstaterar att Pourmokhtari anses ha överskridit sina befogenheter.

TT skriver att regeringens energiproposition just nu är under arbete – under energi- och näringsminister Ebba Buschs (KD) ledning – och att det där ska klargöras ”vad som gäller för energiproduktionen, med olika energislag.”

I en kommentar till Omni säger Pourmokhtaris statssekreterare Daniel Westlén att ministerns ursprungliga uttalande är ”förankrad regeringspolitik sedan länge” och att ”det är ren matematik” att det ökade behovet innebär ökad elproduktion motsvarande tio konventionella kärnkraftsreaktorer.

https://www.msn.com/sv-se/nyheter/inrikes/ministerns-l%C3%B6fte-borta-%C3%B6verskridit-befogenheter/ar-AA1fLgNt?ocid=msedgntp&cvid=2e1993c00b8045738b8a864e9016e042&ei=9

Have your say

Hoppa till verktygsfältet