From the blog

Sverige är i final i Eurovision song contest 2023.

Loreen, 39, och låten ”Tattoo” har varit en storfavorit sedan start, och i semifinalen visade den svenska stjärnan var skåpet ska stå.

Efter att ha kämpat med både röst, kameravinklar och rök under repetitionerna så satt allt när det väl gällde.

När Sverige ropades upp jublades det hos det svenska teamet i green room. Loreens pojkvän Charli Ljung kramade om Loreen och hon höll händerna för ansiktet.

Ställs mot storfavorit i finalen

Loreens uppträdde som bidrag nummer elva i startfältet, och bemöttes med stort jubel från publiken under kvällens semifinal. Hon har varit favorittippad sedan start, och kommer nu vara med och slåss om att ta hem Sveriges sjunde seger i Eurovision song contest, i finalen på lördag.

På lördag ställs Loreen mot ett annat favorittippat bidrag – Finlands Käärijä, med låten ”Cha cha cha”, som även den tog sig vidare till finalen.

Enligt Eurovision world, som sammanställer odds från flera olika sajter, är det just Finland och Sverige som väntas ha bäst chanser att ta hem segern. Finland väntades även ta hem flest röster i den första semifinalen.

Tittarnas röster presenterades dock inte under kvällens semifinal, och de bidrag som tog sig vidare presenterades utan inbördes ordning.

Paniken under repet

Loreens uppträdande satt som det skulle under kvällens semifinal, men artisten har kämpat med både röst, kameravinklar och rök under repen inför semifinalen.

Under gårdagens rep uppstod panik efter att det tunga taket som Loreen dansar under höll på att falla över henne, när det plötsligt sänktes ned i hög fart.

Scenarbetarna fick hojta och klappa i händerna för att hon skulle märka vad som höll på att hända, och Loreen fick kasta sig ner i liggande position för att inte få taket över sig.

Hela resultatet från Eurovision, semifinal 1:

Vidare:

Kroatien: Let 3 – ”Mama ŠČ!”

Moldavien: Pasha Parfeny – ”Soarele și Luna”

Schweiz: Remo Forrer – ”Watergun”

Finland: Käärijä – ”Cha Cha Cha”

Tjeckien: Vesna – ”My Sister’s crown”

Israel: Noa Kirel – ”Unicorn”

Norge: Alessandra – ”Queen of Kings”

Sverige: Loreen – ”Tattoo”

Serbien: Luke Black – ”Samo mi se spava”

Portugal: Mimicat – ”Ai Coração”

Utslagna:

Malta: The Busker – ”Dance (Our Own Party)”

Lettland: Sudden Lights – ”Aijā”

Irland: Wild Youth – ”We are one”

Azerbaijan: TuralTuranX – ”Tell me more”

Nederländerna: Mia Nicolai och Dion Cooper – ”Burning daylight”

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/Moqdvo/loreen-vidare-final-eurovision-song-contest-2023

Have your say

Hoppa till verktygsfältet