From the blog

Den turkiska Eurovisionstjärnan Ajda Pekkan är 76 år gammal, men har chockat på sociala medier med sitt ungdomliga utseende. Nu berättar hon vad hon gjort för att se så ung ut – men enligt artisten själv har hon aldrig strävat efter ett särskilt utseende.

Den 76-årige artisten Ajda Pekkan från Turkiet väcker starka reaktioner.

Men det är inte sångarens röst eller uppträdanden som genererar mest uppmärksamhet, utan det faktum att hon inte ser ut att vara en dag över 40 år.Ajda Pekkan slog igenom på 70-talet som skådespelare, men bytte bana. Sedan dess har hon sysslat med musik och år 1980 uppträdde hon i Eurovision, där hon representerade Turkiet.

Hemligheten bakom unga utseendet: “Kebab och fisk”

Men vad är egentligen anledningen till att Ajda Pekkan ser så ung ut? Som 71-åring ska sångaren ha avslöjat hemligheten bakom sitt unga utseende för lokala medier, enligt den brittiska tidningen The Sun.En sak Ajda Pekkan tipsar om är en hälsosam kost. Jag är alltid väldigt försiktig med vad jag äter. Men jag kan inte säga att jag begränsar mina matval. Jag gillar kebab och fisk. 

Ajda Pekkan om operationen och det speciella spaet i Schweiz

Utöver dieten har Ajda Pekkan utfört en bröstoperation och ägnar sig åt regelbunden träning, samt besöker särskilda span i Schweiz som är inriktade på “anti-age”. En annan vana sångaren har är att dricka rikligt med vatten.Jag går och dricker mycket vatten. Jag kan inte tänka mig ett liv utan vatten. Varje morgon dricker jag en blandning av ingefära, citron och honung i ett glas vatten. 

Ajda Pekkan: ”Jag ville aldrig bli en vacker kvinnofigur”

Men trots att det verkar vara ett heltidsjobb att bibehålla den unga looken så menar Ajda Pekkan att det inte har varit någonting hon strävat efter.– Jag ville aldrig bli en vacker kvinnofigur. Men jag har alltid skyddat min kropp. 

Trots att Ajda Pekkan har olika rekommendationer och förklaringar till varför hennes livsstil ger henne sitt unga utseende så medger hon även att det delvis handlar om gener.– Genetiken och sport är väldigt viktiga för att hålla sig i form, säger hon enligt The Sun.

https://www.msn.com/sv-se/noje/kandisnyheter/ajda-pekkan-76-chockar-med-sitt-unga-utseende-h%C3%A4r-%C3%A4r-hemligheten/ar-AAZPc3o?ocid=msedgntp&cvid=3e3755eeb6e24c8bac075631d6399c81

Have your say

Hoppa till verktygsfältet