From the blog

På grund av hög personalfrånvaro kan förskolor tvingas stänga eftersom det inte går att garantera barnens säkerhet. Det är också svårt att få tag i vikarier.

– I vissa stadsdelar är det både barn som personal som är sjuka, och då går det lite ”hand i hand”. Men på andra ställen är det stora svårigheter att få ihop personalstyrkan, säger Eva Broström, som är avdelningschef på utbildningsförvaltningen, till tidningen.

– Situationen påminner lite om hur det var under hösten 2020, då skolborgarrådet gick ut och bad föräldrar att hålla sina barn hemma.

Ungefär hälften av Stockholms stadsdelar har stora utmaningar med sjukfrånvaro nu.

Stockholm Stad har informerat om att förskolor i vissa stadsdelar kan komma att få begränsade öppettider eller tillfälligt stänga. Vårdnadshavare som har möjlighet kan också bli ombedda att hålla sitt eller sina barn hemma.

Have your say

Hoppa till verktygsfältet