From the blog

Enligt en ny studie fick Sveriges coronastrategi följden att smittan fördes från Sverige till andra länder. Det rapporterar UNT.

Över 71 000 patientprover har analyserats under arbetet, som genomförts av forskare vid Uppsala universitet, norska folkhälsoinstitutet och University of Sydney i Australien.

Sverige beskrivs som en ”nettoexportör”. Smittkedjor med ursprung i Sverige har i flera hundra fall tagit sig vidare till andra länder. Trots landets stränga reserestriktioner var Finland särskilt drabbat, enligt studien.

– Förmodligen var det finländare, som inte omfattades av det finska inreseförbudet, som förde med sig smitta från Sverige när de återvände till hemlandet. Omvänt ser vi nästan ingen virusexport alls från Finland till Sverige, säger forskaren John Pettersson till tidningen.

https://www.msn.com/sv-se/nyheter/inrikes/studie-svenska-strategin-ledde-till-export-av-covid/ar-AAQKNJW?ocid=msedgntp

Have your say

Hoppa till verktygsfältet