From the blog

En person blev rånad på sin personbil av flera gärningsmän i Spånga i Stockholm under förmiddagen.

Nu pågår en intensiv polisjakt där polisen bland annat söker med helikopter.

Gärningsmännen ska ha varit maskerade och haft pistolliknande föremål.

Polisen fick under förmiddagen in larm om att en person blivit rånad på sin personbil i Spånga i västra Stockholm. Enligt uppgifter till Aftonbladet är det en bil av märket Porsche.

Larmet kom in klockan 11.45.

– Det är en fordonsförare som har blivit frånhotad sin personbil eller den personbilen som han kom i. Vi har inlett en förundersökning om grovt rån och pratar med så många personer som möjligt, säger Tove Hägg, presstalesperson hos polisen i region Stockholm.

Polisen söker nu efter bilen. Brottsoffret ska enligt polisen inte ha skadats fysiskt i samband med rånet. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen ha rånats av flera maskerade personer med pistolliknande föremål.

– Gärningspersonerna beskrivs som flera. Vi söker bland annat med helikopter nu också, säger Tove Hägg.

Enligt uppgifter pågår en större insats med ett stort antal patruller och bland annat helikopter, insatsstyrka och hundar. Inga personer har gripits i nuläget och bilen har inte anträffats.

– Vi arbetar nu genom att ta reda på så mycket som möjligt och genom att prata med brottsoffer och andra som har uppgifter att lämna Vi söker efter bilen som har lämnat platsen, säger Tove Hägg.

Have your say

Hoppa till verktygsfältet