From the blog

Från och med i dag får viss vårdpersonal, bland annat på iva och i covidvården möjlighet att vaccinera sig. Det är arbetsgivaren som utifrån tillgång till vaccin prioriterar vem som ska få det. Under dagen har 4 000 medarbetare i vården bokat tid.

– Leveranserna är större så vi behöver inte längre spara hälften av doserna utan nu räcker det med en mindre buffert. Vi ska vaccinera så säkert och snabbt som det går och arbeta metodiskt, säger Magnus Thyberg som ansvarar för regionens vaccinsamordning.

Senare i veckan ska även personer med hemsjukvård och hemtjänst, samt vuxna i samma hushåll som denne även få möjlighet att vaccinera sig. Hemtjänsten, kommunerna och vårdcentralerna kommer ta kontakt med de berörda.

Sammanlagt 30 900 doser har levererats till vårdgivare i regionen. Hur många av dessa som gått åt än har inte redovisats.

– Det är mycket positivt att vi kunnat starta med flera grupper men vi måste fortfarande ha  tålamod, vi har påbörjat arbetet nu och ökar takten allt eftersom vi får mer vaccin. Det går fortfarande inte att som enskild person boka tid utan de som nu erbjuds vaccin blir kontaktade, säger Magnus Thyberg.

Have your say

Hoppa till verktygsfältet