From the blog

Jag hörde tre skottsalvor från ett automatvapen, säger ett vittne till Aftonbladet.En stor polisinsats pågår just nu. I jakten på gärningsmännen bevakar polisen på flera vägar i Stockholm.

När vi kom dit påträffar vi en avliden person med skottskador. Vi arbetar just nu med en stor insats dels efter att leta efter gärningspersoner och utredningsåtgärder, säger Per Fahlström, presstalesperson på polisen i Stockholm.

Hur många misstänkta gärningspersoner letar ni efter?

– Det vill jag inte gå ut med i nuläget, säger Per Fahlström.En förundersökning gällande mord är inledd men polisen har ännu inte klarlagt den skjutna personens identitet.

Polis är på plats i området med ett flertal patruller och helikoptrar för att söka efter gärningsmännen. En boende i närheten, som vill vara anonym, hörde skottlossningen när den inträffade.

– Jag hörde tre skottsalvor, det lät som nio, tolv skott som avlossades, från ett automatvapen. Strax efter hörde man en bil som accelererade och körde iväg därifrån, säger han till Aftonbladet.

Han säger att polisen var på plats snabbt efter händelsen. Nu är det ett tiotal blåljusbilar på platsen. Ett vittne som Aftonbladets reporter på plats pratat med bor 400 meter från brottsplatsen.

– Jag satt hemma och jobbade och hörde en massa skott. Jag hörde direkt att det inte tillhörde det vanliga ljuden här, säger han.

Vad tänkte du?

– Inte bra. Det vill man ju inte vara med om någonstans. Det är läskigt när det händer i ens eget närområde, säger han.

Aftonbladets reporter på plats vittnar om ett stort polispådrag på platsen.

Bevakar vägar i Stockholm

I området där skjutningen inträffade finns flera butiker och det ska finnas flera vittnen som ska ha hört eller sett skjutningen.

En intensiv sökinsats pågår nu efter gärningsmännen. Polisen har satt ut bevakning längs flera in- och utfarter till Stockholm. Aftonbladets fotograf har sett beväpnad polis stå längs Nynäsvägen.

– Vi söker efter personerna aktivt och i det arbetet så kan det vara så att vi sätter upp vägspärrar, Per Fahlström.

Have your say

Hoppa till verktygsfältet