From the blog

Premiärministern befinner sig fortsatt på intensivvårdsavdelning, rapporterar Sky News, men sitter upp i sängen och interagerar med sjukvårdspersonal.

Det var för några dagar sedan som 10 Downing street kunde bekräfta att Boris Johnson bekräftats sjuk i covid-19. Den första tiden tillbringade han i sin bostad men flyttade under måndagen till intensiven på St Thomas-sjukhuset i London där han bland annat har behandlats med syrgas men hans tillstånd har beskrivits som stabilt.

Biträdande hälsominister Edward Argar sa tidigare på onsdagen i ett uttalande att premiärministern har det bra och är vid gott mod. Enligt flera brittiska medier ska Johnson också kunna kontakta dem han behöver ta kontakt med men kan inte arbeta.

Den brittiska regeringen har hittills förnekat att det skulle råda något ”beslutsvakuum” på grund av premiärministerns sjukdom.7.097 människor har nu dött i Storbritannien, efter att ha smittats av det nya coronaviruset, berättar Rishi Sunak på onsdagen, 938 dödsfall har inträffat sedan i går.

Have your say

Hoppa till verktygsfältet