From the blog

36 år gamla Katarina Martinson har precis köpt Sveriges dyraste hus.Prislappen? 125 miljoner kronor. Därmed slår hon rekordet på 120 miljoner kronor, som miljardären Carl-Henrik Svanberg stod för tidigare i år.

För 125 miljoner får Katarina ett townhouse mitt på Östermalm. Säljare är veckotidningskoncernen Aller Media, som köpte huset för drygt 3,7 miljoner kronor 1996 – det är alltså en rejäl prisutveckling. Och eftersom huset har använts som redaktionshus krävs en ordentlig renovering innan det är inflyttningsklart, något som kan kosta upp till 40 miljoner kronor, enligt bedömare som Expressen har pratat med.Katarina Martinson har dock råd – hon har en förmögenhet på 11 miljarder kronor.

För 125 miljoner får Katarina ett townhouse mitt på Östermalm. Säljare är veckotidningskoncernen Aller Media, som köpte huset för drygt 3,7 miljoner kronor 1996 – det är alltså en rejäl prisutveckling.Och eftersom huset har använts som redaktionshus krävs en ordentlig renovering innan det är inflyttningsklart, något som kan kosta upp till 40 miljoner kronor, enligt bedömare som Expressen har pratat med.Katarina Martinson har dock råd – hon har en förmögenhet på 11 miljarder kronor.

Have your say

Hoppa till verktygsfältet