From the blog

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har fått sitt andra barn. Det skedde vid lunchtid på torsdagen.– Alexander har fått en … lillebror! sade en glädjestrålande prins Carl Philip när han mötte pressen vid 15.00-tiden.Det var en stort leende prins Carl Philip som mötte pressen efter nyheten om att han och prinsessan Sofia fått sitt andra barn.Kul att få träffa er på detta sätt igen och att Alexander fått ett litet syskon. Det kom 11.24, vägde 3400 och var lika lång som Alexander på 49 centimeter.

Och mamma och lilla barnet mår jättebra. Och jag tror att Alexander är jätteglad över att ha fått en… lillebror!Prins Carl Philip säger att det är omvälvande och att de är jätteglada och nöjda. Förlossningen ”gick jättebra en ganska snabb sådan, och mamma och barn mår jättebra”.– Vi är så glada så.

Hur ser pojken ut?
– Det är svårt at beskriva men jag tycker han har drag som Alexander har, så det är kul.

Varför väljer ni Danderyds BB som det kungliga BB:t?

– Vi har blivit väl omhändertagna tidigare, för oss kändes det väldigt bra.

Prins Carl Philip säger att man har ett namn till pojken, men att man kommer att hålla på det ett tag till.

De andra i kungafamiljen har ännu inte fått träffa nykomligen, men Carl Philip säger att han har pratat med samtliga medlemmar i familjen och de har fått se en liten bild.

– Återigen, jag är jätteglad. Det är en fantastisk känsla. Återigen, det är kul att förmedla något underbart.

Hur är Sofia som mamma?

– Jag har inga andra ord än att hon är underbar.

Sedan avslutar han frågestunden med att säga att han vill gå tillbaka till sin lilla familj, och att han hoppas att man respekterar att de vill vara i fred.

Tidigare gick hovet ut med ett uttalande i samband med nedkomsten.

”Riksmarskalksämbetet har glädjen att meddela att H.K.H. Prinsessan Sofia torsdagen den 31 augusti 2017 klockan 11.24 nedkom med ett friskt och välmående barn på Danderyds sjukhus. Såväl mor som barn mår bra” skriver Svante Lindqvist, riksmarskalken, på hovets hemsida.

Have your say

Hoppa till verktygsfältet