From the blog

Under Folk och försvars rikskonferens i Sälen har regeringens budskap varit klart och tydligt: Sverige står inför hotet om krig.

Ministern för civilt försvar, Carl-Oskar Bohlin (M), talade direkt och starkt om risken för krig i Sverige under konferensen och uppmanade till en osminkad realism.

Han blev senare stödd av överbefälhavare Michael Bydén, som understryker vikten av att svenska folket förbereder sig för en potentiell konfliktsituation.

På måndagen vid en pressträff delar statsminister Ulf Kristersson (M) sina åsikter om den växande krigsoron.

Han betonar att det är dags för svenskar att reflektera över de förväntningar som medföljer det svenska medborgarskapet. Det rapporterar Svenska Dagbladet.

Kristersson hänvisar till det pågående kriget i Ukraina och påpekar att försvarsviljan är en nations mest värdefulla resurs i krigstid.

Statsministern framhåller vikten av att varje svensk medborgare måste vara redo att försvara landet.

Han poängterar att när man blir svensk medborgare innebär det inte bara formella åtaganden utan en djupgående lojalitet gentemot landet.

Att vara medborgare innebär att kunna göra värnplikt och vara beredd att försvara landets demokrati, frihet och styrelseskick.

Kristersson klargör att om man inte är beredd att göra detta, ska man inte vara svensk medborgare.

”Jag är inte säker på att alla har tänkt igenom vad det innebär att också vara beredd att offra sitt liv för det land man är medborgare i”, tillägger statsministern.

På pressträffen understryker Kristersson att regeringens och Försvarsmaktens varningar inte syftar till att skrämma, utan snarare att kommunicera allvaret i situationen.

https://www.msn.com/sv-se/nyheter/other/statsministerns-krav-p%C3%A5-svenska-folket-d%C3%A5-ska-man-inte-vara-svensk-medborgare/ar-AA1mG1rC?ocid=msedgntp&cvid=4daa80edf6a045229d188329b1afa516&ei=23

Have your say

Hoppa till verktygsfältet