From the blog

Turkiska medier snappade snabbt upp SD-ledaren Jimmie Åkessons tal där han föreslog rivning av moskéer som sprider islamistisk propaganda. Aftonbladet har tittat närmare på vad de turkiska medierna skriver och där framträder en bild av en partiledare besatt av moskéer, samt ett land präglat av islamofobi.

Tidningen Millyet kallar Åkesson för ”den svenska rasistledaren” och tv-kanalen A Haber beskriver utspelet som ett i raden för ett Sverige ”som alltid är på agendan med rasistiska och anti-islamiska attacker”.

Turkietexperten och före detta ambassadören Michael Sahlin säger till Aftonbladet att Åkessons uttalande är ett ”nästan unikt säkerhetspolitiskt klavertramp” som kan påverka Natoprocessen.

– Att i det här känsliga läget spä på bilden av Sverige som ett anti-islamiskt land är illa och ger nya argument för politiker i Turkiet att ”ge igen” på Sverige.

https://www.msn.com/sv-se/nyheter/utrikes/rasistledare-turkiska-medier-om-%C3%A5kessons-utspel/ar-AA1kxT5U?ocid=msedgntp&cvid=42c34b90789440e0bef9cf5062524262&ei=5

Have your say

Hoppa till verktygsfältet