From the blog

Ett misstänkt farligt föremål har hittats i södra Stockholm.Polisen har spärrat av ett stort område och boende i området har evakuerats. Det är någon som tror sig ha hittat en handgranat på en gångväg, säger polisbefälet Thomas Ibstedt.Polisen har hittat vad som kan vara en handgranat i Farsta strand i södra Stockholm.

Larmet kom in strax efter 17-tiden på söndagen och ett större område kring bostadshusen har spärrats av. Vi har spärrat av och måste göra en bedömning av vad det är för något, säger Thomas Ibstedt, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm.Boenden i Farsta evakuerade.

Polisen jobbar med att försöka ta reda på vad föremålet kan vara för något och väntar på en bedömning av Nationella bombskyddet. I väntan på det har vi tagit ut ett stort avstånd och spärrat av. Man har evakuerat folk inom avspärrningen, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen.Han menar att det inte är någon fara för allmänheten.

Vi har läget helt under kontroll. En boende i området berättar att folk blivit tillsagda att stanna inomhus. Ingen får gå ut eller in! Min sambo kommer inte hem, han står ute på vägen och väntar bakom avspärrningarna, säger vittnet. Polisen har rört sig på gatorna och mellan husen i letandet. Det är rätt mycket poliser här. Nu lyfter de med en drönare också, säger vittnet.– Det är typ den tredje större händelsen på några dagar. De sköt ju förra helgen.

Hittades på gångväg

Föremålet ska ha hittats av någon på en gångväg.Det är en privatperson. Personen är inte misstänkt. Det är tack vare den personen vi är där. Det är en hjälte i mina ögon, säger Ola Österling.

Have your say

Hoppa till verktygsfältet