From the blog

En väska märkt med ordet ”bomb” har hittats utanför kommunhuset i Kungsängen.Stora delar av centrum är avspärrat och allmänheten uppmanas att hålla sig inomhus. Boende i en närliggande fastighet evakueras.I samma område sattes under natten 18 bilar i brand.

Ett misstänkt farligt föremål hittades tidigt på onsdagsmorgonen utanför kommunhuset i Kungsängen, Upplands-Bro kommun väster om Stockholm. Det är en större väska märkt med ordet “bomb” som placerats intill byggnaden, enligt bilder som Aftonbladet tagit del av.Ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten, har skickats ut. Boende i närheten av kommunhuset ombeds stanna inomhus tillsvidare.

Bombskyddet på plats

Stora delar av Kungsängens centrum är avspärrat och en stor polisinsats pågår. Boende i en fastighet i närheten av föremålet kommer även att evakueras.Varken boende eller bilar får vistas i närheten av avspärrningarna, uppger en boende.

Vi har spärrat av ett område runt kommunhuset och har bombtekniker på väg, vi jobbar på plats, något mer kan jag inte kommentera, säger Jenny Rydberg, vakthavande befäl på Stockholmspolisen.

Polisens nationella bombstyrka har skickat in sin robot med en kamera till väskan för att undersöka den. Enligt Aftonbladets fotograf på plats fick roboten dock göra reträtt, då väskan var för tung för att lyfta.

Enligt en första undersökning av väskan kan polisen fortfarande inte utesluta att det är ett farligt föremål. En förundersökning om grovt olaga hot har inletts.

18 bilar i brand i närområdet

Under natten har så många som 18 bilar satts i brand i samma kommun, Upplands-Bro. Fyra brandstationer bekämpade bränderna som inträffade på sex olika platser med några kilometers avstånd.

Polisen vill inte kommentera om man utreder samband mellan de olika händelserna. Det kan jag inte uttala mig om i nuläget, säger Jenny Rydberg.

Have your say

Hoppa till verktygsfältet