From the blog

På Valborg fyllde Carl XVI Gustaf 74 år.I samband med det ville kungen unna sig något extra.Valet föll på en BMW för 1,7 miljoner kronor.

Kung Carl Gustaf, 74, och drottning Silvia, 76, har i samband med coronaubrottet i Sverige gått i frivillig karantän och flyttat in på Stenhammars slott utanför Flen. Där håller de besökare på behörigt avstånd och har, enligt dem själva, bara umgåtts med sina barnbarn via Skype.

Något kungligt storfirande var det heller inte tal om när hans majestät firade sin födelsedag på Valborgsmässoafton. Både försvarsmaktens hyllning och det traditionella födelsedagsfirandet vid slottet fick ställas in.

Om det var bristen på firande, ett missnöje över drottning Silvias presenter eller avsaknaden av den närmaste familjen vid frukostbordet på födelsedagen är oklart. Klart är däremot att kungen själv såg till att belöna sig med en riktig lyxig present.

Närmare bestämt en splitterny BMW M8 Competition med 625 hästkrafter, enligt uppgifter från BytBil

300 kilometer i timmen

Vrålåket sägs ha en ”superbilsprestanda”, gasar från 0-100 på 3,2 sekunder och har en toppfart på över 300 kilometer i timmen. 

Exakt färg är inte klarlagt, men prislappen sägs ligga på drygt 1,7 miljoner kronor.

Hovets informationschef Margareta Thorgren meddelar Aftonbladet att hon inte kommenterar kungens privata bilaffärer.

Have your say

Hoppa till verktygsfältet