From the blog

Vita huset uppmanade på torsdagen samtliga regeringsorgan att säga upp sina prenumerationer på tidningarna Washington Post och New York Times. Båda har pekats ut som ”fejkade nyheter” av presidenten.

Washington Post och New York Times har länge varit föremål för president Trumps kritik och rena påhopp. Trump har bland annat utsett dem och en rad andra medier till ”folkets fiender”, ett uttryck som tidigare använts av kommunistledare för att berättiga mord på oliktänkande.

På torsdagen gick Vita husets pressekreterare Stephanie Grisham ut med uppmaningen till alla regeringsorgan att säga upp sina prenumerationer på de två tidningarna. Det skriver Wall Street Journal.
Senast i måndags uttalade sig Donald Trump negativt mot New York Times i en intervju på nyhetskanalen Fox:
– De är bluffar. Titta på New York Times och på den rapportering de står för, allt var… allt visade sig vara fel, skriver CNN.
Stephanie Grisham försvarar uppmaningen med att den kommer att spara skattebetalarna ”hundratusentals dollar”.

Grisham bekräftade senare att Vita huset sagt upp sina prenumerationer och ingen av tidningarna kunde återfinnas i Vita husets presskontor på torsdagen, skriver The Hill som också konstaterar att federalt anställda kan använda sin epostadress för att få en gratis prenumeration på Washington Post.

Have your say

Hoppa till verktygsfältet