From the blog

En kraftig explosion hördes vid 02.00-tiden på Södermalm i Stockholm.Enligt uppgifter till Aftonbladet så utreder polisen ärendet som ett attentat.Delar av en termos ska ha hittats på platsen.

Jag jobbar intill. Jag brukar inte bli rädd, men hela hotellet bara skakade, säger ett vittne till Aftonbladet. Jag har aldrig hört en så hög smäll i hela mitt liv, alla våra fönster i lägenheten har gått upp på grund av explosionen. Det är full aktivitet här utanför, säger ett vittne som bor precis i närheten.

Ett stort antal styrkor från både polis och räddningstjänst är på plats. Rutor på hela gatan har krossats.

– Vi är på plats på Nytorgsgatan där det skett någon form av detonation. En dörrkarm till en entré i ett bostadshus ligger på gatan. Vi håller på att undersöka vad som har inträffat, säger säger Christer Wahlström på räddningstjänsten, som stängt av gasen i byggnaden i förebyggande syfte.

Bombskyddet inkallat

Enligt en källa med insyn i ärendet så misstänker polisen att explosionen orsakats av en sprängladdning. Enligt källan så ska bitar av en termos hittats på gatan.

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha kommit till fysisk skada.

– Vi vet ännu inte vad som smällt. Vi har skickat fram bombskyddet för säkerhets skull, säger Peter Asp på polisens ledningscentral.

Have your say

Hoppa till verktygsfältet