From the blog

Fram med solbrillorna och slå läger på uteserveringarna – nu blir det tvåsiffrig vårvärme i nästan hela landet.
– Det blir uppemot 15 grader imorgon och under fredagen, främst i Stockholmsområdet och östra Sverige, säger Frida Karlsson, meteorolog på Foreca.
Men det gäller att passa på – redan till helgen sjunker temperaturerna.

 

En högtrycksrygg ger 10–15 grader i Götaland och Svealand och i östra Norrland gör att temperaturen kan stiga upp till 10 grader. I stora delar av Norrland kommer solen dock att gömma sig bakom molnen, i södra Götaland kommer molnen lätta efterhand.

– Det är Stockholmsområdet och östra delen av Götaland som får det varmast, säger Frida Karlsson, meteorolog på Foreca.

Klass 1-varning i fjällen

Lapplandsfjällen får det betydligt värre – med blåsigt väder och ihållande nederbörd i form av regn och snöfall under torsdagen och natten till fredagen. Både Jämtlandsfjällen och Lapplandsfjällen har klass 1-varning för hård vind med snödrev eller nederbörd som gäller för sen natt onsdag eller tidigt torsdag morgon.

Kallare redan till helgen

I söder gäller det att passa på – redan till helgen kan det bli väderomslag med sjunkande temperaturer, dock fortfarande plusgrader för hela landet förutom fjällen som får fortsatta snöbyar.

Redan till helgen blir det lite kallare med nederbörd i form av regn över Svealand och söderut och regn och snöfall norrut, säger Foreca-meteorologen.

Solchans men kallt nästa vecka

I början av nästa vecka håller sig temperaturerna under tiogradsträcket, med chans till sol men med sju till åtta grader som varmast.

– På måndag blir det klart väder men vi kommer inte upp i de här vårtemperaturerna som vi haft nu, säger Frida Karlsson.

 

Have your say

Hoppa till verktygsfältet