From the blog

Flygbolaget Thai Airways har skjutit upp två fullbokade flighter från Arlanda till Bangkok som skulle avgått i lördags respektive söndags.

Omkring tusen resenärer uppges vara drabbade.

Christine Degner från Örebro har varit strandad på Arlanda sedan i lördags.

– Vi är familjer här och många barn. Många är upprörda och arga på många sätt. Det här är inte bra, säger hon.

Flighterna TG 9619 och TG 961, som skulle lyft från Arlanda till Bangkok i Thailand klockan 13.30 i lördags respektive söndags samma tid, har försenats.

Enligt tidig information skulle flighterna lyfta kring 20-tiden samma kväll de var planerade att avgå. Därefter kom nya preliminära tider som under söndagen och måndagen skjutits fram flertalet gånger. På måndagskvällen, över två dygn efter att den första flighten skulle ha avgått, har resenärerna för den flighten fortfarande inte fått någon ny information från flygbolaget samtidigt som flight TG 961 ska ha lyft från Arlanda någon gång under måndagen.

Personal på Arlanda har uppmanat resenärer som kan att åka hem i väntan på mer information. En av dem är Christine Degner från Örebro. Hon har nu befunnit sig på Arlanda sedan i lördags.

– Vi är många som har ringt till flygbolaget och de har sagt att en representant från Thai Airways ska komma hit och informera oss. Men ingen har kommit, säger Christine Degner.

Flera hundra resenärer uppges vara drabbade, varav många fortfarande befinner sig på Arlanda.

Christine Degner säger att hon själv behövt boka och betala för den första hotellnatten mellan lördag och söndag. Natten mellan söndag och måndag fick hon och familjen bo gratis.

– Utöver det har vi fått 100 kronor per person och måltid i ersättning, men det är bra mycket dyrare än så att äta här kan jag säga, säger Christine Degner.

Medpassagerare kollapsade

– Vi är familjer här och många barn. Många är upprörda och arga på många sätt. Det här är inte bra. Jag hjälpte en mamma, som ska resa själv med sina tre barn, som kraschade här. Det är väldigt stressigt för många, fortsätter hon.

På flygbolagets hemsida finns ingen information om de berörda flighterna, och Aftonbladet har sökt Thai Airways.

David Karlsson är presstalesperson på Swedavia och känner till problematiken, men att de inte känner till orsaken till förseningarna.

– Vi har tyvärr ingen mer information mer än att vi vet att flighten inte kommit iväg och att det inte finns någon prognos för när den kan komma iväg heller. Det finns ju en del resenärer på Arlanda nu och vi gör allt vi kan för att hjälpa dem, men i övrigt får Thai Airways svara på frågorna, vi vet inget mer, säger David Karlsson.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/4oE63E/thailand-resenarer-strandade-pa-arlanda

Have your say

Hoppa till verktygsfältet