From the blog

Glögg, Aladdinask – och Babben Larsson.

Komikern är årets julvärd i SVT och laddade upp med att släppa en kärleksbomb i Aftonbladet TV.

– Jag är förlovad, säger hon.

Hon erkände det själv: oddsen har pekat på henne länge, med Oscar ZiaNiklas Strömstedt och kollegan David Sundin hack i häl.

Det är Barbro ”Babben” Larsson, 66, som är årets julvärd i SVT. ”Hon är lika stabil som ringmuren”, introducerade kanalens programchef Eva Beckman.

Jag fick frågan i mitten av september, säger hon.

Och sedan dess har det varit stort hemlighetsmakeri.

– Vi har varit en väldigt liten krets som känt till det här och har haft ett kodord, ”vinterträdgården”, vi använt oss av. Så jag tror inte att det läckt från vårt håll.

Vilka har fått veta i förväg?

– Bland mina nära är det bara min dotter och min fästman har vetat om det, jag ringde min exman och min syster i går och berättade så att de inte skulle få veta det via tv, säger hon.

Släppte kärleksbomben i Aftonbladet TV

Och ”fästman”, ja, en ny ring glittrade på programledarens finger. Live i Aftonbladet TV släppte Babben Larsson kärleksbomben: hon är förlovad med sin hemliga kärlek, något hon hållt hemligt i knappt fem månader.

– Jag har varit förlovad ett tag, ni har bara inte sett ringen. Det hände i midsomras. Det är en klassiker, man förlovar sig på midsommar, säger hon.

Hon har tidigare varit mycket fåordig kring sin relation med en hantverkare. De träffades för tre år sedan via den dejtingsajt och har varit särbos sedan dess.

Det känns jättekul att ha någon vid sin sida igen, har hon sagt till Aftonbladet.

Tredje gången gillt

Julvärdsfrågan har hon fått två gånger förr men då nobbat SVT, så det blev tredje gången gillt.

– Första gången var jag nyskild, jag stod nästan uppe i skilsmässan och andra gången var jag fullbokad, det gick inte att klämma in det helt enkelt, men den här gången fanns det en lucka i december.

Är du nervös?

– Jag stressar inte upp mig förrän på slutet eftersom jag har mycket rutin. I december är vi klara med inspelningarna av ”Bäst i test”, jag har tagit fram mindmapen med vad jag vill göra men innehållet börjar jag med i december.

Övar du på att tända ljus?

– Nej, jag tror att jag tänt tillräckligt, säger hon och skrattar.

Firar två dagar efter

Hon har börjat planera sändningen nu men kommer att skriva själva manuset i december.

– Jag kommer vara med, det kommer fler personer, det kommer satt sjungas, så mycket vet jag så här långt, sa hon i tv-sändningen.

Babben Larsson har också ett tema hon tänkt ut.

– Det får inte bli stressens högtid, att man rasar ihop lagom till Kalle. Stressen börjar redan nu, skit i det säger jag.

Sin egen jul firar hon två dagar efter resten av landet.

– Det ser ut som att vi samlas på annandagen, så jag vilar ut efter den här enorma ansträngningen, säger hon och skrattar.

Tidigare julvärdar

Efter 2002, när Arne Weise gjorde sitt sista år som julvärd, har SVT presenterat en ny person varje år som får det kanske mest ärofyllda hedersuppdraget i svensk tv.

Förra året var det Tareq Taylor, och året innan dess, 2020, var det Lars Lerin.

Babben Larsson leder förutom ”Bäst i test” även ”1 mot Sverige” i SVT.

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/Kn86vX/babben-larsson-arets-julvard-i-svt-2022

Have your say

Hoppa till verktygsfältet