From the blog

Nio personer har gripits misstänkta för våldsamt upplopp på Lidingö, uppger polisen.

Några av dem är även misstänkta för skadegörelse och ska ha kastat sten mot en byggnad.

Enligt uppgifter till Expressen skedde det vid den iranska ambassaden.

Våldsamheterna ska ha brutit ut vid omkring klockan 11.30 på söndagen vid en fastighet på Lidingö. Enligt Expressens uppgifter handlar det om Irans ambassad. 

Totalt 10-15 personer ska ha varit inblandade, varav nio har gripits misstänkta för våldsamt upplopp. Några av dessa ska även ha kastat sten och klottrat vid fastigheten och misstänks därför skadegörelse. 

Polisen: ”Utreder eventuella hotbilder”

Huruvida det handlar om Irans ambassad eller inte, vill polisen inte kommentera. Polisens presstalesperson i region Stockholm, Anders Bryngelsson, säger dock att man utreder ”eventuella hotbilder”. 

– Vi utreder eventuella hotbilder mot Irans ambassad och vidtar åtgärder om det behövs, säger han. 

Bryngelsson säger att läget på platsen nu är under kontroll och att man ska arbeta med att utreda händelsen. 

Hur pass omfattande skadorna på fastigheten är kan polisen inte kommentera. 

Protesterna i Iran – 50-tal döda hittills

Protesterna i Iran har snart pågått i tre veckor. Gnistan tändes efter att 22-åriga Mahsa Zhina Aminis avlidit i samband med att hon frihetsberövades av den iranska moralpolisen – för att ha burit den för landet obligatoriska slöjan på fel sätt. 

Under fredagen redovisade människorättsorganisationen Amnesty att minst 52 personer, varav fem kvinnor och fem barn, dött i samband med protesterna. Samtidigt befarar man att den verkliga dödssiffran är betydligt högre. 

På lördagen samlades människor runtom i världen för att visa sitt stöd till protesterna i Iran. Bara i Stockholm samlades runt 1 000 personer, skriver TT.

https://www.expressen.se/nyheter/nio-personer-i-valdsamt-upplopp-pa-lidingo/

Have your say

Hoppa till verktygsfältet