From the blog

En bil med flera maskerade gärningspersoner körde vid lunchtid på onsdagen in i en guldbutik i Hallunda Centrum söder om  Stockholm. De skrek ”Backa, backa, annars dör ni”, berättar ett vittne från platsen.Rånarna flydde därefter i en mörk Audi som nu söks av polis.

Larmet om rånet inkom klockan 11.22 på onsdagen.På bilder från platsen syns hur en silverfärgad bil kör in i guldbutiken som ligger inne i köpcentret. Det är jätterörigt. Flera patruller och helikopter är på plats just nu, säger Eva Nilsson vid polisens ledningscentral.

Skrek ”backa, annars dör ni”

Flera personer befann sig inne i köpcentret i samband med rånet och enligt ett vittne fick flera personer kasta sig undan i tumulten som uppstod. Jag hörde en bil tuta och sen körde de i full fart rakt mot guldaffären.Därefter hoppade flera maskerade personer ut ur bilen.– De hade något i händerna och skrek hela tiden ”backa, backa, annars dör ni”, berättar vittnet.

Kastade ut fotanglar

Enligt vittnet ska rånarna ha sprungit från platsen med påsar i händerna och enligt polisen rör det sig om ett fullbordat rån.

Rånarna försvann i en mörk Audi av äldre modell med tonade rutor i riktning mot Slagsta. I samband med detta kastades så kallade fotanglar ut.

Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen.

Ingen är i nuläget gripen och förundersökning om grovt rån har inletts.

Have your say

Hoppa till verktygsfältet