From the blog

Nu har Dalai Lama uttalat sig i en krönika i Time angående vad han har för tankar kring coronaviruset. Han skriver att böner inte är tillräckligt, utan att viruset måste bekämpas med medkänsla.Nu har Dalai Lama uttalat sig i en krönika i Time angående vad han har för tankar kring coronaviruset.

HAR INGA MAGISKA KRAFTER

Han inleder med att säga att vänner ibland brukar be honom att lösa problem i världen eftersom han har ”magiska krafter”.

Dalai Lama skriver fortsatt att så inte är fallet. Om han skulle ha magiska krafter skulle han inte ha ont i halsen eller känna smärta i sina ben.

MEDKÄNSLA HJÄLPER ANDRA

Han skriver vidare att utbrottet av coronaviruset har visat att vad som händer med en människa påverkar alla andra runt omkring den. 

Viruset har också gjort det tydligt att medkänsla, varesig man uttrycker det genom att arbeta på sjukhus eller om man håller sig socialt distanserad, har en potential att hjälpa många.

ATT BE ÄR INTE TILLRÄCKLIGT

Han skriver fortsatt att ända sedan utbrottet i Wuhan har han bett för sina systrar och bröder i Kina. Men att han nu har insett att böner inte är tillräckligt.

Dalai Lama menar att coronakrisen har visat att vi alla måste ta ansvar där vi kan.Vi måste kombinera modet som doktorer och sjuksköterskor visar med vetenskap för att kunna vända situationen och skydda våran framtid.

”ENDAST GENOM ATT SAMARBETA KAN VI MÖTA UTMANINGARNA”

”Denna pandemi har fungerat som en varning. Endast genom att samarbeta med ett samordnat globalt ansvar så kan vi möta de utmaningar vi står inför,” skriver Dalai Lama. 

Han menar att alla har ett ansvar att hjälpa de som behöver. Exempelvis genom att sträcka ut våra händer till de som inte har ett hem eller någon som skyddar dem. Han fortsätter:

”Därför har vi alla ansvar att utöva medkänsla och hjälpa de som behöver”

VI KOMMER ATT KUNNA BYGGA UPP SAMHÄLLET IGEN

Dalai Lama avslutar texten genom att klargöra att han har sett många kriser och katastrofer under sin livstid. 

Han är övertygad om att vi kommer att kunna återuppbygga vårt samhälle igen när denna pandemi är över.

Have your say

Hoppa till verktygsfältet